Demontáž olejové vany Passat B5 Tdi
Moderátoři: rauly, martin kacafirek, golfi4
Zdravím všechny příznivce VW,koupil jsem pašíka tdi a kolem olejové vany dost prosakuje olej,dal jsem se tedy do demontáže,že ji přetěsním,ale oha,zaprvé dost obtížná demontáž jakéhosi propojení motoru a převodovky(takové vidle,které stejně nešly vydat po povolení všech šroubů)a poté jsem zjistil,že nejspíše nejdou povolit dva šrouby olejové vany,které jsou nejblíže k převodovce,protože z 1/3 už zasahují do převodovky a ať jsem se snažil sebevíc,nasadit na ně šikmo imbus nejde.Lze tedy sundat olejouvou vanu,bez sundání převodovky?A ještě při rozvodech,co je třeba ze předku demontovat?Díky za rady
ja sem to delal tak ze sem si povolil ty dva silentbloky na motoru u predniho silentbloku motoru vyndat celej ten plechovej blbinec a motor sem prizvedl kockou potom sem vyndal tu podkovu u prevodovky na povoleni tech dvou sroubku o kterejch mluvis musis tocit setrvakem tak dlouho dokud se ti tam neobjevi takovej vybrousenej kus kudy nasadis normalne 10 orech na nastavci s racnou a krasne dou povolit.kdyz neprizvednes motor vanu stejne nesundas kuli sacimu kosi i s prizvednutym motorem to byl docela jezek v kleci.