výměna oleje
Moderátoři: rauly, martin kacafirek, golfi4
výměna oleje
Dobrý den pánové.koupil jsem si pašíka 2.5 tdi bohuzel jsem nikde nenasel stitek od stávajícího oleje.tak se chci zeptat jestli byste mi proadily.nevim jestli tam mam nalit syntetiku nebo polosyntetiku.mohlo b se neco stat? nekdo mi rikal ze se nema prechazet z horsiho oleje na lepsi diky za odpovedi
-
- Moderátor
výměna oleje
správně by se měl dávat pouze jeden druh oleje takže například plná syntetika za plnou syntetiku a ne jednou dát polo syn a poté plnou,když ted nevíš jakej je tam olej,tak tam dej jakej chceš třeba 5-40 což je plná ale poté tam už lej jenom plnou syntetiku nebo tam ted dej 10-40 což je polo syn a poté lej už jenom polo syntetiku,co bych nedoporučoval tak nelít minerální oleje třeba 15-40 )
výměna oleje
jo diky..ja prave nevim jestli tam byla polo nebo plna proto se ptam jestli tam muzu s klidem nalit 5w40
výměna oleje
napred si zjisti kolik to auto ma najeto a pak se rozhodni co tam lejt...nenalej tam hned prvni vec co ti nejakej sikula poradi tady na foru...pokud to auto ma kolem 100 000 km...5w40 neni vyloceny...ale jestli ma 150+...tak uz se pomalu ale jiste dava 10w40...
nejezdím rychle, jen čerpadlo davá moc nafty O:)
-
- Moderátor
výměna oleje
njn znám taky šikuli co maj moto 150t a je zadřenej jám mam své volvo 1.8 320t a celej život se jezdilo na 5-30 a i ted předjede ty posraný tsi do kopce
-
- Moderátor
výměna oleje
nebo tam nalej mogula 15-40 vžyd o co jde
výměna oleje
tak ty 1.2 tsi do kopce natres? tak to si frajer...nebo si s tim zajed do autorizovanyho servisu at ti vyjedou historii auta co se do toho lilo a menilo a mas klid
nejezdím rychle, jen čerpadlo davá moc nafty O:)
-
- Moderátor
výměna oleje
podotýkám 1.4 tsi 90 kw takže stejný kw jako můj venca,a to ten můj chudášek nemá přídavný plíce (turbo) jako tsi,takže bych tam nalil co tam bylo předtím